Peygambersiz İslâm projesi

Posted by

Kemalist İdeolojinin Hedefi ‘Peygambersiz İslâm’

Sosyolog Prof. Dr. Bedri Gencer, Türkiye’de İslam’a ve Müslümanlara karşı uzun süredir var olan nefretin kaynağı olarak gösterilen Kemalist ideolojinin asıl amacının ‘Peygambersiz İslâm’ olduğunu belirtti. Kemalizm’in İslam’ı ‘Arap Dini’ olarak nitelendirdiğini ve bu şekilde dini çarpıtmayı hedeflediğini vurgulayan Gencer, ‘Peygambersiz İslâm projesi’nin ilahiyat alanında akademik bir şekilde geliştirildiğini ve hedefine doğru ilerlediğini ifade etti.

Prof. Dr. Bedri Gencer’in Analizi:

Hadisleri İnkarla Başladı

Avrupa’nın coğrafyası kaderdir. İngiltere, kıtanın ayrı bir ada olarak her zaman Orta Yolu temsil etmiştir. İngiltere, deizmin anavatanı olmasıyla Paul ile başlayan Hıristiyanlığın peygambersiz bir din haline dönüşmesini tamamlamıştır. Aynı yaklaşım İslam için de geçerli olmuş ve İngiltere’nin Siyonist politikalarıyla ‘Peygambersiz İslâm’ projesi hayata geçirilmiştir.

İngiltere’nin yürüttüğü ‘Peygambersiz İslâm’ projesi dört aşamadan oluşmaktadır:

  • Peygambersiz İslâm
  • Halifesiz Ümmet
  • Mezhepsiz Din
  • Şeyhsiz Tarikat

İngiltere, Arap Hilafeti iddiasıyla İslam dünyasında çeşitli oyunlar tezgahlamış ve İslam’ı çarpıtmaya çalışmıştır. Kemalizm de bu oyunlardan biridir ve ‘Arap Dini’ kavramı ‘Emevî İslâm’ı olarak ilahiyata yansımıştır. Postacı Peygamber anlayışından Peygambersiz İslam’a, dinin Kemalizm’e dönüştüğü savunulmaya başlanmıştır.

‘Arap Dini’ Tezi ‘Emevî İslâm’ı’ Oldu

Kemalist ideolojinin ‘Arap Dini’ tezi, akademik olarak ‘Emevî İslâm’ı’ olarak yorumlanmıştır. Bu noktada, Peygambersiz İslâm projesi giderek ilahiyat alanında gelişmekte ve Kemalizm’in hedeflerine doğru ilerlemektedir. Yavaş yavaş İslam dininin yerini Kemalizm dininin alması için bazı din adamlarının desteğini almaya başladığını da gözlemlemekteyiz.

Son olarak, unutulmamalıdır ki, tarih boyunca herkes muallimiyle birlikte haşr edilecektir. Doğru yolun takip edilmesi gerektiği ve dinin çarpıtılmaması için dikkatli olunması gerektiği vurgulanmalıdır.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir